dragusin_victor.jpgPrimăria Alexandria va face un împrumut nerambursabil în valoare de 6 milioane de lei pentru achiziţionarea de centrale termice de scară la unele blocuri de locuinţe, conform unei hotărâri luate miercuri de consilierii locali într-o şedinţă convocată „de îndată”.

Primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, a declarat că această soluţie ar putea salva actualul sistem centralizat de producere şi distribuire a agentului termic pentru populaţie, în condiţiile în care debranşările masive din anii 2009-2010 şi pierderile de pe reţele creează mari probleme în funcţionarea societăţii comerciale Terma Serv.

Cu mari datorii faţă de furnizorul de gaze naturale, firma Terma Serv mai are 6.700 de abonaţi în punctele termice de cartier, aceştia având, la rândul lor, restanţe mari în achitarea facturilor pentru căldura primită în lunile de iarnă. Potrivit lui Victor Drăguşin, circa 120 de centrale termice ar putea fi date în exploatare pe scările de bloc unde numărul apartamentelor rămase la sistemul centralizat depăşeşte 50%.


”Pentru un asemenea proiect s-ar putea obţine cofinanţare din bugetul de stat, intrarea în funcţiune a acestor centrale ducând la eliminarea totală a subvenţiilor şi a pierderilor”, a afirmat primarul. AGERPRES