Autorităţile locale din Alba Iulia intenţionează să achiziţioneze câteva sute de indicatoare de semnalizare rutieră şi turistică în valoare estimată de peste 100.000 de lei.

„Având în vedere necesitatea de semnalizare corespunzătoare a căilor de acces şi a sistemului rutier din Cetatea Alba Carolina şi nu numai, a fost întocmit un plan de semnalizare cu indicatoare rutiere de informare, a menţionat, marţi, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer. În egală măsură sunt necesare o serie de semnalizări privind priorităţile şi restricţiile de circulaţie şi trecerile de pietoni la nivelul municipiului”, a adăugat acesta.

Valoarea estimată a achiziţiei este de 101.640 de lei, din care indicatoare de orientare turistică 50.400 de lei. În total sunt prevăzute a fi achiziţionate 370 de indicatoare rutiere (accesul interzis, întoarcerea interzisă, stop, treceri de pietoni, staţie de taxi, pistă de biciclete, parcare, staţie de autobuz, limite de viteză etc.). Suprafaţa totală a indicatoarelor turistice este de 150 de metri pătraţi, dispusă în totemuri de orientare independente la dimensiuni optime, amplasate în cadrul sistemului rutier intern şi extern al oraşului. Montarea acestor elemente de semnalizare se va face în regie proprie, de către serviciul specializat din cadrul Primăriei Alba Iulia.
Procedura de achiziţie se va face prin cerere de ofertă, în sistemul electronic de achiziţii publice. AGERPRES