Primăria municipiului Baia Mare şi Poliţia Baia Mare au lansat o campanie împotriva celor care depozitează deşeurile menajere şi alte genuri de deşeuri în locuri nepotrivite.

Directorul Poliţiei Locale Baia Mare, Gheorghe Popan Dorca, a declarat, marţi, că având în vedere că în „ultima perioadă s-au înmulţit cazurile de depozitare a deşeurilor menajere, a obiectelor de uz casnic, precum şi a molozului rezultat din lucrări de construcţii în alte locuri decât cele special amenajate în acest scop, primăria şi poliţia locală au declanşat o campanie de sensibilizare a cetăţenilor prin a-i reclama pe cei care aruncă gunoaiele altundeva decât în containere sau tomberoane”.

Acesta a mai spus că atât cetăţenii, cât şi societăţile comerciale dar şi instituţiile publice care depozitează gunoaie menajere în locuri neamenajate vor fi sancţionate cu amendă contravenţională cuprinsă între 500 şi 2.500 de lei. Poliţia Locală Baia Mare prin Corpul de Control Mediu, precum şi Poliţia Ecologică vor monitoriza permanent zona administrativă a municipiului Baia Mare şi vor sancţiona toate faptele de acest gen constatate, fără somaţii prealabile. Poliţia Locală a deschis a deschis numărul de telefon 0262.218.961 la care cetăţenii pot reclama depozitările ilegale de gunoi menajer. AGERPRES