drum_jud.jpgPrimăria municipiului Satu Mare nu poate încheia un contract pentru întreţinerea drumurilor oraşului din cauză că procedura de achiziţie publică, care a început în urmă cu peste un an, este atacată în instanţă de firmele participante la licitaţie care au fost descalificate, a informat, marţi, primarul Kereskenyi Gabor.

„Această procedură, care s-a demarat în urmă cu mai mult de un an şi s-a finalizat cu un raport privind excluderea tuturor candidaţilor, a fost contestată în instanţă şi în continuare suntem în imposibilitatea de a încheia un contract cu un operator în acest sens. Cele două firme care au rămas în cursă până în ultimul moment, înainte de a fi descalificate, sunt Tehnic Asist Botoşani şi Diferit SRL Cluj. În data de 14 iulie va fi un termen de judecată, dar în paralel, din păcate, Tehnic Asist a mai depus nişte contestaţii chiar în ziua de ieri la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor în legătură cu această licitaţie. În momentul de faţă nu putem estima când vom avea un contract pentru întreţinerea drumurilor”, a declarat primarul municipiului Satu Mare.

El a precizat că firmele se luptă foarte puternic pentru pentru această sumă mare, de 32 milioane euro, estimată în contract, pentru întreţinerea drumurilor în următorii patru ani.
„Aşa am observat, că suma mare prevăzută în acordul cadru a stârnit foarte mari interese. Într-adevăr este vorba despre 32 milioane de euro, şi nu întâmplător nu se lasă niciuna dintre firme. Eu consider că ele vor contesta până la infinit aceste proceduri. Din păcate şi legislaţia în vigoare este permisivă cu acele societăţi care contestă rezultatul procedurilor de achiziţie publică. S-a eliminat din lege din garanţia de bună conduită care un pic i-a determinat să nu conteste, au avut frică să nu piardă nişte bănuţi”, a mai spus Kereskenyi. AGERPRES