pictura 3d.jpgPrimul tablou 3D din lume, realizat pe pânză, va fi expus, marţi, la Primăria municipiului Botoşani, a anunţat, luni, primarul Cătălin Flutur. Lucrarea, care aparţine pictorului botoşănean Daniel Relenschi, va fi expusă, timp de o săptămână, la intrarea în sediul Primăriei.

„Este o onoare pentru noi să expunem acest tablou, unic în lume, la sediul primăriei. Este cu atât mai onorant cu cât primul artist care a realizat această lucrare este botoşănean de-al nostru”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

Tabloul este primul de acest tip în România, iar Daniel Relenschi spune că l-a realizat în doar o săptămână, ‘după şapte nopţi albe şi 15 cafele tari’. „În lumea artei din SUA, Germania, Italia, Japonia au mai fost realizate picturi 3D pe asfalt şi tablouri 3D prin tehnica suprapunerii de straturi de sticlă, prin tehnica roşu-cian, care necesită ochelari 3D şi prin mulaje de ghips. Însă niciodată în ulei, prin tehnica de realizare a desenelor 3D pe asfalt”, a precizat Daniel Relenschi.

Pictorul botoşănean este de altfel deschizător de drumuri în pictura 3D din România. Primul desen 3D pe asfalt a fost făcut tot de Daniel Relenschi în Bucureşti.AGERPRES