Locuitorii municipiului Hunedoara vor plăti, începând cu această lună, un preţ cu 12% mai mare pentru serviciile de colectare şi ridicare a gunoiului, potrivit unei decizii a consilierilor locali, în condiţiile în care datoriile asociaţiilor de proprietari către operatorul local de salubritate depăşesc 3,11 milioane lei.

„Societatea noastră prestează servicii, zilnic, către toate asociaţiile de proprietari din municipiul Hunedoara, cu toate că unele dintre acestea au facturi neachitate din anul 2008. Altele nu achită nici măcar factura curentă. De la o asociaţie de proprietari avem de primit 150.000 de lei, iar ultima oară abia am reuşit să încasăm 50 de lei”, a declarat Mihaela Neaţu, şeful Biroului contracte din cadrul Salub SA Hunedoara.

Pentru a-şi recupera o parte din datorii, operatorul local de salubritate s-a adresat instanţelor, sau a promovat încheierea de contracte individuale cu beneficiarii. „Din păcate, contractele individuale au fost agreate tot de către locatarii buni platnici”, a arătat reprezentanta Salub SA.
Operatorul local de salubritate a motivat majorarea preţului serviciilor de ridicare a deşeurilor prin scumpirile la carburanţi, dar şi prin costuri crescute ale pieselor de schimb ale utilajelor şi prin indexările salariilor angajaţilor. Reprezentanţii firmei au susţinut că tarifele au rămas neschimbate din octombrie 2010.

În urma dezbaterilor din Consiliul Local Hunedoara, consilierii au aprobat ca populaţia să plătească, de la 1 octombrie, 6,94 lei de persoană/lună, inclusiv TVA, în timp ce firmele vor achita lunar 68,96 lei, fără TVA, pentru fiecare metru cub de gunoi, reprezentând o creştere cu 12%. AGERPRES