Preţul local al energiei termice facturate populaţiei creşte la Piteşti cu 48%, începând din această lună, ajungând la 385 de lei pe gigacalorie.

Preţul local al energiei termice facturate populaţiei din municipiul Piteşti va fi de 385 lei/Gcal, inclusiv TVA, şi reprezintă 60% din preţul mediu local de furnizare de 645,30 lei/Gcal, inclusiv TVA. Rezultă o creştere de 48% faţă de preţul actual de facturare către populaţie (260 lei/Gcal, inclusiv TVA)„, au transmis reprezentanţii Primăriei Piteşti.

Conform aceleiaşi surse, Consiliul Local Piteşti a aprobat, marţi, subvenţionarea din bugetul local a diferenţei dintre preţul de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice livrate şi preţul local al energiei termice facturate populaţiei.

Societatea de termoficare a anunţat, într-un comunicat de presă, că scumpirea gigacaloriei a fost cauzată de creşterea preţurilor la gaze naturale şi energie electrică.

„Având în vedere creşterea majoră a preţului la gazele naturale şi energia electrică înregistrate cu data de 01.10.2021, Termo Calor Confort S.A. a recalculat preţurile la energia termică pentru apă caldă de consum şi încălzire, rezultând un preţ de producere, transport, distribuţie şi furnizare de 645,3 lei/Gcal, preţul vechi fiind 439,34 lei/Gcal”, se arată în comunicat.

Termo Calor Confort precizează că diferenţa dintre preţul de producere, transport, distribuţie şi furnizare şi preţul de facturare către populaţie este de 260,3 lei/Gcal, fiind acoperită prin subvenţie din bugetul local. AGERPRES