boriga gabriel.jpgConsilierii locali din Târgovişte au aprobat subvenţionarea preţului gigacaloriei, astfel că acesta scade de la 427 de lei la 200 de lei, măsura intrând în vigoare de la 1 ianuarie.

”Eu am propus, iar consilierii locali au aprobat reducerea preţului gigacaloriei de la 427 la 200 de lei. Îmi pare bine că votul s-a dat în unanimitate, ceea ce arată că, din când în când, consilierii locali înţeleg să slujească cetăţeanul”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga.

Acesta a mai spus că efortul financiar aferent acestei măsuri, pentru 2012, este de 3,7 milioane de lei. ”Măsura nu putea fi luată mai devreme deoarece nu exista un proiect de buget pentru 2012. În şedinţa de consiliu din decembrie, când s-a discutat preţul gigacaloriei pentru luna decembrie, nu se putea acorda această subvenţie deoarece nu mai existau resurse bugetare aferente anului 2011, drept pentru care nu puteam şi nu aveam de unde să luăm bani pentru această subvenţie”, a mai spus Boriga.

Societatea de distribuţie a agentului termic în Târgovişte, Termica, mai are în prezent 2.300 de abonaţi, faţă de 22.000 câţi avea în anul 2000. Numai în vara anului 2011 s-au debranşat circa 1.500 de abonaţi. De asemenea pierderile pe reţeaua de distribuţie a agentului termic sunt de 50%.

Consilierii locali PSD şi PNL din Târgovişte au criticat, la sfârşitul anului trecut iniţiativa primarului Gabriel Boriga de a organiza o petrecere de Revelion de 680.000 de lei, în condiţiile în care nu se subvenţionează deloc preţul gigacaloriei în municipiu. PDL deţine majoritatea în Consiliul Local Târgovişte şi tot din acest partid sunt primarul şi cei doi viceprimari ai municipiului. AGERPRES