Preşedintele Consiliului Regional Cernăuţi, Ivan Muntean, s-a aflat, pe 11 decembrie în Suceava pentru a discuta cu preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, despre proiectele transfrontaliere comune.

Flutur a declarat după întâlnirea cu delegaţia ucraineană, de la Palatul Administrativ, că în acest mandat de preşedinte al CJ Suceava va ”intensifica acţiunile din parteneriatul cu Regiunea Cernăuţi”, conform unei informări transmisă presei de către reprezentanţii CJ.

Preşedintele CJ Suceava a spus că a discutat cu partenerii din Cernăuţi despre stadiul de implementare a celor şase proiecte transfrontaliere derulate în cardul Programului Operaţional Comun România Ucraina 2014 – 2020, cu o valoare de aproximativ 10 milioane de euro.

Potrivit lui Flutur, două dintre acestea se referă la infrastructura de drumuri şi vizează îmbunătăţirea reţelei de transport în zona transfrontalieră, pe ruta Izvoarele Sucevei – Şepit, un alt proiect este în domeniul învăţământul special pe zona transfrontalieră Suceava – Cernăuţi, un altul pe turism, „Smart Travel Bucovina”, iar alte două sunt în domeniul medical şi se referă la îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale micro-invazive în zona transfrontalieră.

În cadrul programului delegaţiei din Cernăuţi a fost inclusă şi o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, acolo unde managerul Alexandru Calancea a prezentat ultimele investiţii făcute la blocul operator, cu fondurile alocate de CJ Suceava.

Totodată, preşedintele CJ Suceava a spus că, în cadrul vizitei la spital, a avut loc şi o informare reciprocă între specialişti privind măsurile de combatere a pandemiei, atât în judeţul Suceava, cât şi în regiunea Cernăuţi.

Flutur a precizat că s-a convenit asupra iniţierii unor schimburi de experienţă între corpul medical din Suceava şi Cernăuţi, în cadrul parteneriatului comun. AGERPRES