Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Doina Federovici, a avut o întrevedere cu preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, pe tema colaborării dintre cele două administraţii în vederea accelerării procesului de dezvoltare a regiunii, se arată într-un comunicat de presă transmis de CJ Botoşani.

Potrivit sursei citate, discuţiile s-au axat pe realizarea unui parteneriat între cele două judeţe şi municipiile reşedinţă de judeţ, care să preia realizarea drumului de mare viteză Botoşani- Suceava, ca prelungire a autostrăzii A7. Acest drum este inclus în Planul Investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020-2030.

De asemenea, cei doi preşedinţi au discutat despre modernizarea drumului naţional DN 29A, Suceava- Dorohoi- Darabani- Rădăuţi-Prut, expertizarea şi reluarea lucrărilor la un pod peste râul Siret a cărui construcţie a început înainte de 1990, precum şi cooptarea CJ Botoşani în Clusterul Regional Inovativ de Bio-economie dezvoltat în jurul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava.

„A fost o discuţie aşezată pe necesităţile de dezvoltare a celor două judeţe, care au interese comune şi care trebuie să evolueze împreună pentru recuperarea decalajelor faţă de alte regiuni ale ţării. S-au identificat oportunităţile pe care le avem prin demararea unor proiecte comune şi am convenit paşii pe care îi vom avea de parcurs”, a declarat Doina Federovici.

Potrivit reprezentanţilor CJ Botoşani, cele două judeţe sunt „poarta de acces” a Europei către piaţa de desfacere reprezentată de spaţiul ex-sovietic, iar poziţia lor geostrategică este foarte importantă, dat fiind faptul că au graniţă comună cu Republica Moldova şi Ucraina.

„Această vecinătate reprezintă o oportunitate pentru accesarea proiectelor şi a investiţiilor în zona transfrontalieră şi pentru circulaţia resursei umane. Ea conferă regiunii Nord-Est un avantaj strategic din punct de vedere al cooperării transfrontaliere cu Ucraina şi Republica Moldova şi din perspectiva apropierii acestora de structurile europene”, a mai adăugat preşedintele CJ Botoşani. AGERPRES