Presedintele PSD Sibiu, deputatul Ioan Cindrea, si vicepresedintele filialei sibiene a PD-L, senatorul Nicolae Neagu, au decis sa renunte la un nou mandat de parlamentar, pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean.
„Imi voi depune candidatura pentru a fi desemnat candidatul PSD la Sibiu pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean. In doua saptamani se va decide in cadrul partidului cine va fi candidatul. Nu exclud nici varianta de a deveni si parlamentar de Sibiu”, a declarat deputatul PSD Ioan Cindrea.

In timp ce acesta s-a decis sa faca publica intentia de a prelua presedintia CJ Sibiu abia dupa ce legea votului uninominal a fost votata, senatorul Neagu – vicepresedintele PD-L Sibiu si fost lider judetean al PD – isi doreste sefia CJ inca din 2004. „Eu intentionez sa candidez pentru postul de presedinte al CJ, insa nu s-a luat inca nicio
decizie in stabilirea candidatului. Sper sa am sprijinul partidului. Cred ca ma avantajeaza votul uninominal”
, a declarat Nicolae Neagu.

Neagu a devenit senator de Sibiu dupa ce a ocupat functia de secretar de stat in Ministerul Muncii, in perioada 2000 – 2004, cand a fost presedinte al ANOFM. Fost prefect al judetului Sibiu in perioada septembrie – decembrie 1996, Cindrea a detinut sefia Directiei Muncii Sibiu din 1996 pana in anul 2000.

Singurul desemnat de partidul din care face parte sa candideze la presedintia CJ este actualul presedinte al Consiliului, presedintele FDGR Sibiu, Martin Bottesch. In cursa pentru sefia CJ s-ar mai putea inscrie si actualii vicepresedinti ai Consiliului – liberalul Gheorghe Dicu si conservatorul Iosif Moldovan -, acesta din urma avand cea mai multa
experienta la conducerea institutiei, el fiind la al doilea mandat de vicepresedinte.