Presedintele TVR si-a anuntat demisia

nicolau-valentin.jpgValentin Nicolau, presedintele-director general al TVR, si-a anuntat demisia din aceasta functie pe 12 iunie, in cadrul unei conferinte de presa organizate la sediul televiziunii publice.
El a enumerat in textul demisiei ce va fi prezentata presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului motivele ce au stat la baza acestei decizii: presiunile politice exercitate asupra sa si a TVR, obsesia politicienilor de a subordona politic televiziunea prin refuzul de a modifica Legea de organizare si functionare a SRTv si SRR, trucarea realitatii in legatura cu activitatea TVR din ultimii ani prin infiintarea comisiei de ancheta, transformarea TVR in obiect de troc politic, mascarada creata in jurul schimbarii conducerii TVR si, nu in ultimul rand, posibilitatea ca actualul CA sa fie pastrat ca urmare a demisiei sale.

Actualul Consiliu de Administratie al TVR si-a inceput mandatul in iulie 2002. In cazul in care Parlamentul va vota in plen impotriva unuia dintre rapoartele de activitate al SRTv pe anii 2003, respectiv 2004, Consiliul de Administratie al SRTv este demis. Discutia in plen asupra celor doua rapoarte ar urma sa aiba loc pe 14 iunie.