Presedintele Traian Basescu sprijina administratia sibiana

Presedintele Traian Basescu l-a asigurat pe prefectul judetului Sibiu, Ion Ariton, ca sprijina administratia sibiana pentru realizarea proiectelor de infrastructura.
Seful statului s-a intalnit pe 27 iunie, pentru cateva minute, cu prefectul Ion Ariton, pe Aeroportul International din Sibiu, in timp ce elicopterul prezidential a facut o escala pentru a se alimenta cu combustibil.

Cu acest prilej, prefectul Ariton i-a prezentat presedintelui parte din proiectele locale, respectiv centura ocolitoare a municipiului Sibiu, modernizarea Aeroportului si Programul “Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007. In acest context, prefectul judetului Sibiu i-a cerut sprijinul presedintelui Traian Basescu pentru urgentarea lucrarilor la centura ocolitoare a municipiului resedinta
de judet, parte din culoarul IV european.

Sperantele autoritatilor locale se indreapta si catre noul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, caruia i-au solicitat sa discute cu constructorii italieni de la firma Todini, care lucreaza la centura Sibiului, se maia arata in comunicat. Singura speranta a soferilor care tranziteaza municipiul Sibiu este centura ocolitoare, care va fi gata abia peste doi ani, din cauza a sute de procese pe care constructorul italian le are cu sibienii, proprietari de terenuri, a declarat prefectul Ion Ariton.

Ariton a precizat ca lucrarea nu va fi terminata anul acesta, cum era stabilit. “Constructorul a spus ca, cel mai devreme, centura va fi gata la inceputul lui 2008. Exista finantare pentru centura si oameni care sa lucreze, insa problema sta in procesele pe care firma le are cu sibienii care detin terenuri in zona centurii”, a explicat prefectul Ion Ariton.

Nemultumit de intarzieri este si primarul Klaus Johannis. Edilul-sef al Sibiului a declarat recent ca este ingrijorat de ritmul lent al lucrarilor la centura ocolitoare, care nu va fi gata la termen. “Traficul este si acum extrem de aglomerat in oras. Drumurile se strica mult mai repede din cauza ca nu avem o centura ocolitoare. Problema traficului in Sibiu va fi rezolvata doar pentru urmatorii 5-10 ani de viitoarea centura ocolitoare”, a spus primarul Johannis.

Soseaua de centura a municipiului Sibiu este inclusa in tronsonul romanesc al Culoarului IV Paneuropean. Proiectul este evaluat la aproape 100 de milioane de euro, cu finantare ISPA – PHARE. In primavara anului 2004, fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, a inaugurat la Sibiu, santierul la centura ocolitoare. La doi ani de la inceperea lucrarilor, constructorii se plang ca nu pot inainta din cauza exproprierilor de teren. Cel putin 300 de sibieni, proprietari de parcele de teren aflate pe traseul viitoarei centuri ocolitoare, cer preturi exorbitante pentru a-si ceda pamantul, conform firmei Todini Costruzzioni. Nici Aeroportul din Sibiu nu va fi modernizat complet pana la 1 ianuarie 2007, conform presedintelui Consiliului Judetean Sibiu, iar gara din Sibiu se afla si ea in renovare.