Preşedintele Republicii Macedonia a avut la Iaşi o întrevedere cu autorităţile judeţene şi locale

gjorge ivanov.jpgPreşedintele Republicii Macedonia,Gjorge Ivanov, s-a aflat vineri în vizită oficială la Iaşi, unde s-a întâlnit cu prefectul Dragomir Sava Tomaşeschi, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale.

“Am ales oraşul dumneavoastră deoarece am auzit atât de multe despre acest oraş, mai ales pentru tot ce poate oferi el. Nu numai universităţile, nu numai bisericile, ci şi ospitalitatea este cunoscută. Tocmai de asta eu şi delegaţia mea suntem în acest oraş”, a spus preşedintele Gjorge Ivanov.

Acesta a declarat presei că discuţiile avute la Iaşi au vizat aspecte economico-sociale, dar şi o posibilă înfrăţire a municipiului cu oraşul macedonean Bitova, unde va fi deschis şi un consulat onorific. “Prin aceste discuţii dorim să deschidem noi colaborări la nivel educaţional şi al turismului. S-a discutat de mai multe ori pentru a se deschide un consulat şi oraşul Iaşi să se înfrăţească cu un oraş din Macedonia. Este vorba de oraşul Bitova, oraş în care încă de pe vremea otomanilor exista un consulat român, exista şi un gimnaziu în limba română. Acolo există o comunitate mare aromână. O să facem tot ce ne stă în putere ca aceste discuţii să nu rămână la nivel de discuţii, ci să reuşim să deschidem aceste consulate onorifice care să fie o legătură puternică între oraşele noastre, între popoarele noastre, între ţările noastre’, a explicat preşedintele Republicii Macedonia, Gjorge Ivanov. AGERPRES