negoita_cavaco.jpgPreşedintele Portugaliei, Anibal Cavaco Silva, aflat într-o vizită de stat în România, şi primarul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, au vizitat joi şantierul viitorului centru comercial Park Lake Plaza, situat în zona parcului Titan. Proiectul reprezintă o investiţie privată în valoare de 180 de milioane de euro şi se va deschide anul viitor.

Preşedintele Anibal Cavaco Silva a declarat că vizita sa în România are o componentă economică foarte importantă şi a menţionat că din delegaţia care îl însoţeşte fac parte şi oameni de afaceri din Portugalia.

Potrivit unui comunicat al Primăriei sectorului 3, oficialul portughez a spus că, în prezent, 900 de companii portugheze dezvoltă relaţii comerciale cu parteneri români. Anibal Cavaco Silva s-a arătat încântat că a avut ocazia de a vizita şantierul unui important parteneriat între o companie portugheză şi o mare companie instalată în România.

Într-o declaraţie de presă susţinută la finalul vizitei pe şantierul viitorului centru comercial, primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, a arătat că Park Lake Plaza creează peste 2.000 de locuri de muncă. „Discutăm despre construcţia unui centru comercial care este integrat în parc, un centru care îmbină zona comercială cu natura, cu parcul. Susţin acest proiect, pentru că el creează peste 2.000 de locuri de muncă. Dacă avem nevoie cu adevărat de nişte lucruri, avem nevoie de locuri de muncă bine plătite în România. Această investiţie este o bună oportunitate pentru locuri de muncă bine plătite în sectorul 3”, a afirmat Negoiţă.

Edilul a admis că nu există proiect care să nu aibă contestatari. „Sunt aici pentru că vreau să încurajez tot ceea ce înseamnă investiţii în sectorul 3. Am sprijinit şi sprijin orice investiţie, fie ea română sau străină. Cu toţii suntem aici pentru a arăta susţinerea noastră pentru o investiţie în care credem cu toţii. Aşa se dezvoltă Europa, România, Portugalia, prin investiţii bine făcute, bine gândite şi susţinute cum se cuvine”, a spus edilul.

Park Lake este un proiect dezvoltat în parteneriat de Sonae Sierra şi Caelum Development. Lucrările de construcţie sunt în derulare, etapa de lucrări structurale fiind deja într-o fază avansată, iar deschiderea este programată pentru 2016. AGERPRES