bojin_titu.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a fost adus miercuri la Bucureşti de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce aceştia au făcut mai multe percheziţii la sediul administraţiei judeţene în cursul dimineţii. Percheziţiile procurorilor DNA au avut loc miercuri la sediile Consiliului Judeţean, Administraţiei Bazinale de Apă Banat, Direcţiei de Drumuri şi Poduri, la 17 primării şi la alte instituţii publice din judeţ, precum şi la CFR Călători, cu care CJ Timiş ar fi încheiat contracte preferenţiale.

Opt primari din judeţul Timiş au fost audiaţi miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie Timişoara în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean, Titu Bojin, anchetat de procurorii anticorupţie. Sediile primăriilor edililor prezenţi la DNA au fost percheziţionate miercuri de procurorii anticorupţie, de unde au fost ridicate diferite documente.

Nouă depouri ale CFR Călători ar fi încheiat în mod fraudulos contracte de furnizare de produse, în valoare totală de peste 170.000 de lei, cu firma Ecomet West SRL, controlată de un apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, conform unor surse judiciare. Contractele, cu valori de până la 25.000 de lei, au fost încheiate în vara anului 2014 între depourile din Bucureşti, Arad, Timişoara, Braşov, Sibiu, Galaţi, Cluj, Iaşi, Suceava şi Ploieşti şi societatea comercială controlată de George Didilă.

Cel care i-a determinat pe şefii depourilor să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să atribuie contractele ilegal, prin fraudarea procedurilor de achiziţie, este Teodor Alexandru Gavriş, director în cadrul CFR Călători. El este suspectat şi de faptul că a făcut demersuri pentru alocarea către subunităţile din teritoriu a fondurilor necesare achitării contractelor, deşi cunoştea faptul că preţurile erau supraevaluate. Societatea Ecomet West SRL ar fi beneficiat şi de mai multe contracte de achiziţii publice încheiate cu primării şi alte instituţii publice din judeţul Timiş, în urma presiunilor exercitate de preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin. AGERPRES