Preşedintele Consiliului Județean Suceava recomandă primarilor majorarea salariilor angajaţilor din subordine

nechifor_catalin2.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a recomandat, vineri, primarilor din judeţ să majoreze salariile angajaţilor din primării cu până la 12%, pentru ca astfel cei care lucrează în administraţia publică locală să fie ”motivaţi şi stimulaţi”. ”Fac un apel către colegii primari să facă un calcul şi să încerce să majoreze salariile oamenilor din subordine, în limita bugetelor proprii”, a spus Nechifor.

El şi-a exprimat speranţa ca, după rectificarea bugetară de săptămâna viitoare, să existe posibilitatea pentru a se opera aceste creşteri salariale. Potrivit lui Nechifor, există bază legală pentru majorarea cu până la 12% şi nu trebuie să se aştepte adoptarea noii legi a salarizării personalului bugetar. ”Recomandarea către toţi primarii e ca, în limita bugetului, chiar şi cu 2, cu 3, sau cu 7% să îşi poată stimula oamenii din subordine care au un grad de încărcare foarte mare”, a spus Nechifor.

Deliberativul judeţean a adoptat în şedinţa de vineri o hotărâre prin care se pot majora cu până la 12% salariile angajaţilor din aparatul propriu şi instituţiile subordonate. Creşterile salariale vor fi făcute în funcţie de propunerile înaintate de şefii de servicii pentru fiecare angajat în parte, în funcţie de munca prestată. AGERPRES