Preşedintele Consiliului Județean Sibiu crede că regionalizarea se va realiza în acest an

cindrea_ioan1.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că regionalizarea este în grafic, fiind convins că se va realiza până la finalul acestui an, dacă are susţinere publică şi în Parlament.

”Eu cred că procesul de regionalizare este în grafic. Urmează să fie pregătită legea şi, după aprobarea Constituţiei şi modificarea din Constituţie, să se discute celelalte detalii legate de regionalizare. Suntem în colaborare cu Guvernul pentru acest demers”, a precizat preşedintele CJ Sibiu.

El consideră posibilă realizarea regionalizării în acest an, fiind un ”obiectiv declarat” al Guvernului Ponta. ”Eu cred că da (se va realiza în acest an – n.r.). Este un obiectiv declarat regionalizarea. Totul este să îşi găsească susţinerea în Parlament şi o susţinere publică. Eu cred că regionalizarea aduce un plus de valoare pentru fiecare cetăţean, aşa cum este gândită de Guvernul Ponta, în sensul descentralizării unor activităţi ale ministerelor şi autorităţilor şi agenţiilor, ale companiilor naţionale, la nivel de regiune, nu de destructurare a serviciilor judeţene. Ele rămân şi se descentralizează spre judeţ şi spre regiune”, a explicat Cindrea.

Recent, preşedintele CJ şi-a exprimat susţinerea pentru ca Sibiul să devină capitală regională, arătând că principalul avantaj este brandul. “Cel mai important argument este brandul. Numele de Sibiu. El aduce dezvoltare. Denumirea unei regiuni trebuie să fie percepută pozitiv. Brandul de Sibiu este un brand bun, care atrage capital şi care garantează dezvoltarea”, declara recent Cindrea. AGERPRES