beianu_dumitru_.jpgBugetul propriu de venituri şi cheltuieli al judeţului Giurgiu a fost votat marţi, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Giurgiu, cu 16 voturi pentru şi şapte împotrivă din partea consilierilor PDL, în sală fiind prezenţi 23 de consilieri din cei 31 de consilieri judeţeni.

„Sunt dezamăgit de atitudinea lor pentru că de acest buget depind investiţiile şi toate lucrările la infrastructură din judeţ şi nu îmi explic acest vot împotrivă cu atât mai mult cu cât bugetul a fost discutat şi para-discutat cu toate formaţiunile politice”, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate după finalizarea şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Giurgiu, preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu.

El spune că înţelege că bugetul are şi o componentă politică şi a acceptat împărţirea acestuia conform doleanţelor tuturor factorilor politici. Totodată, consideră că ar trebui să existe o prevedere legală care să îi pună în situaţia pe consilieri să explice votul împotrivă sau abţinerile pentru ca şi cetăţenii să cunoască motivaţia pentru care se votează într-un fel sau altul. În situaţia în care consilierii judeţeni PDL au votat împotriva bugetului, Dumitru Beianu nu exclude posibilitatea ca în continuare acesta să fie atacat în contencios administrativ de Instituţia Prefectului Judeţului Giurgiu aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut şi atunci toate investiţiile din judeţ ar fi amânate în semestrul al doilea al anului. AGERPRES