Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Mihai Lupu, a transmis că în cadrul întâlnirii de pe 11 noiembrie cu viceprim-ministrul Raluca Turcan şi cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, pe teme medicale, a fost identificată drept prioritară înfiinţarea unui spital de pediatrie în municipiul Constanţa.

Lupu, a mai menţionat, într-un comunicat de presă, că în cadrul întâlnirii a fost abordată şi tema identificării soluţiilor de modernizare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) şi dotarea acestuia cu echipamente.

„În şedinţa de astăzi a fost punctată şi soluţia privitoare la înfiinţarea unui spital de pediatrie în Municipiul Constanţa şi în acest sens există posibilitatea preluării de către Consiliul Judeţean Constanţa a unei structuri medicale deja existente şi modernizarea acesteia prin Programul Operaţional de Sănătate„, a declarat Lupu.

În acest sens, au fost identificate două posibilităţi de modernizare a SCJU prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR) şi astfel, unitatea medicală să beneficieze de fondurile necesare construirii de corpuri adiacente structurii deja existente.

Prin acest program există soluţii de finanţare şi pentru reamenajarea şi modernizarea clădirii spitalului. Totodată, PNRR permite accesarea fondurilor pentru dotarea cu echipamente a unităţii sanitare. În ultimii 20 de ani, SCJU nu a primit investiţii majore care să îi permită oferirea unor servicii medicale de înaltă calitate. Cu sprijinul Guvernului, am identificat soluţiile prin care să aducem această unitate medicală la standarde europene. Modernizarea unităţilor sanitare din judeţ reprezintă o prioritate atât pentru mine, cât şi pentru echipa mea şi în cel mai scurt timp voi iniţia proiectele de hotărâre necesare demarării procedurilor în vederea depunerii şi obţinerii finanţărilor prin PNRR, pentru modernizarea unităţii medicale„, a subliniat preşedintele CJ. AGERPRES