cancescu_aristotel_.jpgPreşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu este nemulţumit de bugetul pe 2013 care este cu 20% mai mic decât cel de anul trecut, ceea ce l-a făcut să declare nu va putea începe nici o investiţie nouă în judeţul Braşov.

„Personal sunt foarte dezamăgit de bugetul pe 2013 care este cu 20% mai mic decât cel de anul trecut Cu acest buget nu putem să începem nici o investiţie nouă, nici construcţia vreunui drum. Împărţirea pe judeţe nu s-a făcut în mod corespunzător. Judeţul Braşov nu poate să primească mai puţini bani decât judeţul Harghita. Din sume defalcate din TVA vom primi 7 milioane de euro, faţă de 8 milioane de euro anul trecut. Cu aceşti bani nu poţi face mai nimic. Căutam ceva liberal în bugetul pe 2013, în sensul de bani pentru investiţii, pentru ajutorarea mediului de afaceri, dar nu am găsit.Când eram eu parlamentar bugetul se vota în 2-3 săptămâni, acum trece ca la Marea Adunare Naţională. Este posibil ca o parte dintre parlamentarii PNL de Braşov să nu voteze bugetul pe 2013,dar nu-mi cereţi nume că nu le voi spune”, a subliniat, miercuri, preşedintele CJ, în cadrul unei conferinţe de presă.

Aristotel Căncescu a mai spus că speră să primească ceva bani din fondul de rezervă a primului-ministru „dar speranţa e mică”. Preşedintele CJ a adăugat că pentru construcţia pistei aeroportului există bani, iar pentru construcţia terminalului, CJ va da drumul la licitaţie în această lună. De asemenea, a ţinut să precizeze că CJ nu are fonduri ca să contribuie la organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European care se desfăşoară în perioada 17-22 februarie, dar va repara drumul comunal Moieciu -Cheile Grădiştei unde se va desfăşura competiţia de biatlon. AGERPRES