cancescu_aristotel_.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a anunţat, joi, acţiuni de protest, dacă în bugetul de stat pe 2012 nu vor fi acceptate şi amendamentele depuse de parlamentarii USL din judeţ, prin care se solicită peste 300 milioane lei pentru trei investiţii majore, care nu pot fi realizate doar din bugetul judeţului.

„60% din locuitorii judeţului doresc un sistem de sănătate pus la punct, un spital judeţean modern, drumuri bune. Sunt amendamente pe care le-am depus şi pe care le susţinem cu tărie. Dacă nu ni se vor da aceşti bani vom trece la acţiuni de protest, pentru că nu mai putem suporta bătaia de joc a celor de la putere, care bagă bani cu nemiluita în investiţii sportive, nu toate justificate, şi la preţuri foarte mari, iar sănătatea, învăţământul, drumurile judeţene sunt lăsate de izbelişte”, a declarat într-o conferinţă de presă Aristotel Căncescu.

Preşedintele CJ Braşov a explicat că este vorba de 135 de milioane de lei, sumă solicitată pentru lucrări la aeroportul Braşov-Ghimbav, având în vedere că pista aeroportului se va construi cu fonduri de la bugetul judeţului. De asemenea, s-a solicitat 140 de milioane de lei pentru continuarea modernizării Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă şi construirea unui spital judeţean nou, în localitatea Hărman, precum şi 63 de milioane de lei pentru demararea lucrărilor de reparaţie a DJ 104 Hoghiz-Şercaia. AGERPRES