Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud nu intenţionează să majoreze salariile angajaţilor anul viitor

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a declarat, după ultima şedinţă ordinară de consiliu condusă în acest an, că nu intenţionează să propună majorarea salariilor angajaţilor din subordine pentru anul viitor, indiferent de rata inflaţiei sau de creşterea salariului minim pe economie.

“Nu am primit cifrele bugetului, dar nu intenţionez să propun vreo creştere de salariu pentru anul viitor la angajaţii din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean. Salariile în administraţie, conform legii salarizării unitare, se stabilesc de către plenul Consiliului Judeţean, la propunerea ordonatorului principal de credite, cu o marjă minimă salariul minim pe economie şi o marjă maximă salariul vicepreşedintelui. Nu este nicăieri prevăzut în legislaţie că salariile trebuie indexate cu o rată sau cu alta. În afară de prevederile legale, legate de vouchere sau alte tipuri de bonificaţii pentru angajaţii din Consiliul Judeţean, nu intenţionăm pentru anul viitor să facem vreo altă propunere de creştere a salariilor”, a afirmat Moldovan.

Radu Moldovan a spus că nici sindicaliştii din Consiliul Judeţean nu au venit, până la această dată, cu vreo solicitare de majorare a salariilor în anul 2020.  În ceea ce priveşte bugetul judeţean, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud s-a declarat “în zona optimismului rezervat”. “Eram optimist, până au apărut primele cifre. Rămân în zona optimismului rezervat, astăzi, pentru că sunt nişte cifre care ne arată scăderi. Dar nu avem încă un buget publicat şi nu vreau să fac speculaţii gratuite”, a mai spus Radu Moldovan. AGERPRES