Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a anunţat că vor fi reduse în acest an cheltuielile cu salariile din aparatul de specialitate şi din instituţiile de cultură subordonate cu aproximativ 20-25%.

„Este clar că trebuie să reducem costurile – cu salariile, în principal, şi costurile de alte tipuri, cu toate lucrurile de funcţionare, toate costurile trebuie reduse. Este o perioadă de criză, foarte complicată, avem foarte multe proiecte în derulare care trebuie să primească sprijinul necesar. (…) Un lucru este clar: se vor reduce într-un procent – habar n-am dacă e mare, dacă e mic – de 20-25% cheltuielile cu salariile”, a spus Moldovan.

Preşedintele Consiliului Judeţean a precizat că reducerile vor fi operate fie prin restructurarea unor posturi, fie prin reducerea normei de lucru.

Deciziile vor intra în vigoare, cel mai probabil, cu data de 1 mai, având în vedere că săptămâna viitoare va fi votat bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs.

Radu Moldovan a explicat că, în cazul instituţiilor de cultură subordonate – Centrul Judeţean pentru Cultură, Complexul Muzeal şi Biblioteca Judeţeană, deciziile privind încadrarea în costurile de personal reduse vor fi luate de manageri, împreună cu consiliile de administraţie.

Potrivit datelor prezentate în cadrul conferinţei de presă, bugetul de cheltuieli al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud pentru anul în curs este estimat la circa 460 milioane de lei, din care 334,5 milioane lei pentru investiţii, 71,5 milioane lei pentru cheltuielile sociale, 24 milioane lei pentru cheltuielile din domeniul „cultură”, 23 milioane lei pentru culte şi sport şi 11,5 milioane lei pentru cheltuielile cu aparatul propriu. AGERPRES