Peste 90% din banii prevăzuţi în secţiunea de dezvoltare a bugetului din acest an, administrat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, vor merge către domeniul sănătăţii, a anunţat preşedintele CJ, Radu Moldovan, cu prilejul unei ceremonii

dedicate Zilei Mondiale a Sănătăţii, în cadrul căreia a acordat diplome de apreciere pentru personalul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

„Investiţiile în sistemul de sănătate, în judeţul Bistriţa-Năsăud, continuă şi ele vor fi păstrate la acelaşi nivel. Chiar dacă bugetului anului 2021 este unul extrem de sărac, am luat decizia, împreună cu colegii mei din Consiliul Judeţean şi sper să întrunim şi sprijinul membrilor Consiliului Judeţean, ca, în proporţie de peste 90%, banii de investiţii să se ducă către sistemul de sănătate, pentru că avem lucrări mari, importante, în derulare, care trebuie cofinanţate. (…) Am învăţat ceva din necazurile pe care le-am parcurs împreună şi nu ne mai dorim să grevăm activitatea de zi cu zi a spitalului şi să ne neglijăm necesitatea intervenţiei la bolile cronice sau alte intervenţii care nu sunt sub definiţia intervenţiilor de urgenţă, acolo unde se poate interveni şi astăzi”, a spus Moldovan.

Potrivit proiectului de buget aflat în dezbatere publică, suma propusă în acest an pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa se ridică la peste 45,5 milioane de lei.

Preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud a explicat că banii vor fi folosiţi pentru punerea în funcţiune a heliportului, pentru finalizarea lucrărilor de extindere a UPU-SMURD, pentru gestionarea în continuarea a crizei sanitare generate de pandemie, dar şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor hoteliere în secţiile externe ale spitalului, care vor avea saloane a câte doi pacienţi, cu baie proprie, dar şi secţii ATI a câte zece paturi. AGERPRES