tarle_radu_.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, a solicitat Guvernului României adoptarea unui act normativ pentru amnistierea unor sume de bani datorate de angajaţii instituţiei bugetului de stat, sume primite legal suplimentar la salarii în perioada 2008-2011, dar care, în urma unor decizii ale Curţii de Conturi, trebuie să fie restituite.

Potrivit unei informări a CJ Bihor, valoarea sumelor de bani este uriaşă pentru angajaţi, circa 20.000 -30.000 lei /salariat, care sunt nevoiţi să restituie aceste sume într-un termen de trei ani din salariile deja diminuate.

Preşedintele Radu Ţîrle a declarat joi, la începutul şedinţei de Consiliu Judeţean, că a transmis miercuri, 25 ianuarie, un memoriu premierului Boc în care arată că cei 149 de angajaţi sunt puşi într-o situaţie fără precedent, obligaţi la restituirea unor sume de bani primite cu bună-credinţă, în temeiul unor contracte/acorduri colecticve de muncă ale căror clauze nu au fost declarate nelegale, iar instanţa de judecată nu a constatat nulitatea absolută a clauzelor. AGERPRES