Preşedintele Consiliului Județean Argeş a semnat în China un memorandum de colaborare cu provincia Sichuan

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, a semnat, cu ocazia unei vizite efectuate în China, un memorandum de colaborare cu provincia Sichuan. Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al CJ Argeş, documentul a fost semnat din partea chineză de Wei Hong, guvernatorul provinciei Sichuan.

“Acest demers urmăreşte consolidarea relaţiilor de colaborare dintre cele două părţi, în domeniile sănătăţii, educaţiei, economiei, turismului şi culturii”, se precizează în comunicat.
Delegaţia argeşeană, din care mai face parte consilierul judeţean Ion Glişcă, preşedintele Federaţiei Regionale a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Muntenia, a vizitat şi un important centru de medicina tradiţională, Teaching Hospital of Chengdu University of Traditional Chinese Medicine. Centrul, care îmbină practici tradiţionale cu medicina modernă, are peste 200 de clinici în subordine şi peste 300.000 de cadre medicale. “În urma discuţiilor cu reprezentanţii acestui centru medical, în cadrul memorandumului româno-chinez a fost punctată colaborarea între judeţul Argeş şi Teaching Hospital of Chengdu University of TCM, ce are ca obiect înfiinţarea unui asemenea centru de tratament în judeţul nostru”, se mai arată în comunicatul CJ Argeş. AGERPRES