Presedintele CJ Vrancea va cere stramutarea de la Tribunalul Cluj a dosarului sau

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a declarat ca va solicita Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) stramutarea dosarului sau de la Tribunalul Cluj, unde urmeaza sa se judece.
Declaratia lui Oprisan survine deciziei ICCJ de stramutarea a dosarului de la Tribunalul Vrancea, la Tribunalul Cluj, la solicitarea DNA. “Inteleg ca sotia domnului procuror de la DNA, Tulus, cel care a semnat rechizitoriul impotriva mea, face parte din conducerea unor instante din Cluj. Este clar ca intr-o asemenea conditie voi solicita eu stramutarea de la Cluj”, a declarat Oprisan.

Pe data de 7 februarie, procurorii DNA au solicitat stramutarea de la Tribunalul Vrancea a dosarului in care se judeca recursul privind hotararea de retrimitere catre Parchet a dosarului in care
presedintele Consiliului Judetean, Marian Oprisan, alaturi de Mircea Diaconu, vicepresedinte al CJ,
Valeria Teodorescu, fost director al Directiei Economice din CJ, Ion Costeanu, fost director al
Directiei Tehnice din CJ, Liviu Rusu, fost sef de serviciu in CJ si Valeriu Iacob, diriginte de santier,
sunt acuzati de fals, uz de fals si prejudicierea bugetului statului cu peste opt milioane lei. Pe 19 martie, magistratii ICCJ au decis ca recursul DNA care contesta decizia de refacere a urmarii penale in cazul lui Marian Oprisan sa se judece la Tribunalul Cluj.

Recursul DNA a fost formulat, dupa ce pe data de 31 octombrie 2007, inculpatul Valeriu
Iacob a cerut refacerea urmaririi penale in dosar, pe considerentul ca aceasta a fost efectuata de un
organ necompetent material. Pe data de 14 noiembrie 2007, Judecatoria Focsani a hotarat ca dosarul sa fie trimis la Parchetul de pe langa Judecatoria Focsani pentru refacerea urmarii penale.
Magistratii au apreciat ca “intrucat in cauza, competenta, dupa materie ar fi putut fi data DNA
doar de prevederile articolului 13 din Ordonanta de Guvern 43/2002 (existenta unui prejudiciu mai
mare de un milion de euro n.r.), iar probele nu au dovedit existenta acestui cuantum, urmarirea penala a fost efectuata de un organ necompetent”. DNA a facut recurs.

Pe parcursul desfasurarii procesului, Marian Oprisan a facut mai multe declaratii pe aceasta
tema. El a acuzat DNA ca i-a intocmit un dosar penal pe criterii politice. “De la inceputul acestui proces am declarat ca sunt nevinovat. Voi demonstra ca dosarul instrumentat mie este unul politic”, a spus Oprisan.