oprisan_marian.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a solicitat, vineri, demisia ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, pe care îl acuză că dezinformează „în legătură cu descentralizarea din cadrul instituţiei pe care o conduce”.

„Solicităm, pentru a treia oară, demisia ministrului Cseke Attila, care se face vinovat de multe păcate – a omorât oameni cu ‘reforma’ sa din sănătate, a distrus sistemul sanitar şi minte cu neruşinare. Considerăm că ministrul Cseke Attila face, de fiecare dată când vorbeşte despre sănătate, referiri la judeţul Vrancea, pentru a încerca să îşi justifice insuccesele pe care le-a înregistrat în procesul de aşa-zisă ‘descentralizare’, în fapt o crimă comisă la adresa sistemului sanitar şi la adresa cetăţenilor acestei ţări care au plătit, chiar cu viaţa, în numele reformei din sănătate”, se arată într-un comunicat de presă.

Preşedintele CJ Vrancea îi atrage, din nou, atenţia lui Cseke Attila că este ”într-o gravă eroare atunci când acuză autorităţile judeţene că nu au făcut investiţii în spitale”, pentru că, susţine acesta, ”Spitalul de Urgenţă ‘Sfântul Pantelimon’ Focşani nu se află în administrarea Consiliului Judeţean Vrancea, ci în administrarea ministerului”.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, „în anul 2011, codaşe la prevederi bugetare alocate unităţilor spitaliceşti sunt Vrancea, cu 70.000 de lei, Teleorman cu 205.000 de lei, Ialomiţa cu 340.000 de lei, Călăraşi cu 519.000 lei, Dâmboviţa cu 533.000 de lei şi Vaslui cu 695.000 lei”. AGERPRES