oprisan_marian.jpgPresedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan a semnat, joi, contractul de finantare a proiectului “Sistemul Integrat de Management al Deseurilor”.

In cadrul unei conferinte de presa, Oprisan a spus ca acesta este un proiect pilot aferent domeniului de gestionare a deseurilor din Romania, el fiind exemplu de buna practica pentru restul judetelor. Valoarea proiectului este de 43,5 milioane euro, contributia Consiliului Judetean la acest proiect fiind de 10,126 milioane euro.

“Proiectul consta in realizarea unor puncte de colectare a deseurilor in toate localitatile judetului Vrancea, dupa care deseurile vor fi transportate la trei statii de transfer situate in municipiile Focsani si Adjud, dar si in comuna Vidra. De aici deseurile vor fi transportate la Centrul de Management Integrat al Deseurilor care va fi realizat la Haret , comuna Movilita unde vor fi sortate si compostate”, a spus Oprisan.

De asemenea, proiectul mai prevede realizarea unui numar de sase centre de colectare pentru deseuri voluminoase, deseuri electrice si electrocasnice si deseuri menajere periculoase, localizate in municipiul Focsani – doua depozite si in orasele Marasesti, Panciu si Odobesti.

Totodata proiectul prevede si finantarea igienizarii si inchiderii a 200 de gropi de gunoi rurale care sunt neconforme cu normele UE. Judetul Vrancea se afla in primele trei judete din tara care au primit aprobarea Comisiei Europene pentru implementarea unui proiect integrat de gestionare a deseurilor dintr-un portofoliu de 38 de proiecte depuse, la nivel national. “Sistemul Integrat de Management al Deseurilor in judetul Vrancea” va fi implementat in 15 luni de la data semnarii contractului. AGERPRES