Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a afirmat că unele proiecte locale de dezvoltare sunt întârziate din cauza faptului că firmele de construcţii se confruntă cu o criză acută a forţei de muncă.

Întrebat în cadrul şedinţei extraordinare a CJ Vaslui despre stadiul derulării proiectului de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din judeţ şi despre întârzierea unor lucrări, Buzatu a afirmat că au fost întâlnite situaţii în care firmele nici nu s-au prezentat la licitaţii din cauza lipsei de personal. „Dificultăţile în derularea proiectelor vin din lipsa mânii de lucru. Am fost nevoiţi să scoatem de vreo şase, şapte ori la licitaţie o anumită parte din reţelele de apă şi canalizare pentru că nu se prezenta nimeni şi abia acum cu foarte multe greutăţi am reuşit să depăşim acest obstacol. E o situaţie delicată, pentru că pe piaţa muncii şi a unităţilor de profil nu există forţă de muncă disponibilă. Noi am fi bucuroşi nu să vină o societate la achiziţiile noastre, ci două, trei, cinci, pentru a avea o concurenţă reală, dar din păcate, în multe situaţii nu avem decât să constatăm că nu s-a prezentat nimeni. Sper că lucrurile acestea se vor mai schimba, deşi nu este nimic încurajator în acest sens”, a afirmat Dumitru Buzatu.

Preşedintele CJ Vaslui a propus ca în următoarea şedinţă a forului decizional judeţean conducerea Aquavas să prezinte o situaţie privind stadiul lucrărilor derulate în cadrul proiectului de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare.

Dumitru Buzatu a fost desemnat, vineri, reprezentant al CJ Vaslui în Adunarea Generală a Asociaţiei pentru dezvoltare intercomunitară de utilităţi publice pentru serviciul de alimentare cu apă şi de canalizare din municipiile Vaslui, Bârlad, Huşi şi oraşul Negreşti. AGERPRES