A început construcţia tronsonului 2 Boiţa – Cornetu al viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti, constructorul desemnat mobilizându-şi utilajele în comuna Racoviţa pentru a începe forajele în vederea stabilirii modului în care va interveni pentru realizarea lucărilor propriu-zise, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

„A început practic autostrada. În această perioadă se fac forajele. Marţi, 13 septembrie, am mers la aceste lucrări pentru realizarea autostrăzii Sibiu-Piteşti. Este o lucrare extrem de importantă pentru noi, pentru judeţul Vâlcea şi pentru mine şi voi fi foarte prezent în şantier. Se fac 353 de foraje pe toată lungimea acestui sector care tranzitează judeţul Vâlcea şi este foarte important să ştim cum se proiectează astfel încât autostrada să fie solidă şi să nu ne trezim cu surprize. Am o relaţie directă şi corectă cu cei care construiesc. Discut periodic cu cei care construiesc”, a spus preşedintele CJ Vâlcea după ce a vizitat şantierul deschis în comuna Racoviţa.

Traseul secţiunii Boiţa – Cornetu are o lungime de aproximativ 31,33 kilometri, pe care vor fi construite 49 de poduri şi viaducte, şapte tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 metri şi 1.590 metri şi un ecoduct pentru mamifere mari în zona localităţii Lazaret. Constructorul desemnat este asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret Anonim Sirketi – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi, care are la dispoziţie cinci ani şi jumătate pentru realizarea acestui sector al viitoarei autostrăzi Sibiu- Piteşti. AGERPRES