tarhon_victor_.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Victor Tarhon, şi-a exprimat încrederea că descentralizarea sistemului sanitar va fi un succes cel puţin la nivelul judeţului.

“Am susţinut întotdeauna, mai întâi în interiorul partidului, apoi în toate instanţele politice şi publice descentralizarea. Acum, că este un moment nepotrivit sau că se putea găsi o altă perioadă, trebuie să fim conştienţi că totul este perfectibil şi că descentralizarea trebuie să aibă un început”, a declarat vineri preşedintele CJ Tulcea, Victor Tarhon.

El a mai spus că, indiferent de autoritatea care va conduce instituţiile sanitare, cuantumul sumelor alocate ar putea fi la fel de mic, în contextul economic actual, însă transferul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) în subordinea CJ ar permite o gestionare mai bună a fondurilor. “Se pot găsi întotdeauna soluţii legale alternative în cazul instituţiilor statului aflate în subordinea CJ. Dacă nu vin sume de la nivel naţional, atunci aloc fonduri de la bugetul judeţului, aşa cum se întâmplă în prezent şi cu alte instituţii. Astfel că în cazul SJU ar exista o supapă”, a afirmat preşedintele Tarhon.

Conducerea CJ şi-a exprimat speranţa ca odată cu transferul SJU la Consiliu să fie acordate şi toate instrumentele necesare îmbunătăţirii formulei de organizare. “Trebuie să le acordăm managerilor unităţilor spitaliceşti toate pârghiile pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă. Administrarea acestor instituţii de către consiliile judeţene în opinia mea oferă o formulă mai rapidă de comunicare, astfel că se va putea interveni cu reglaje fine în timp util”, a precizat preşedintele CJ, Victor Tarhon. AGERPRES