Presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, care este si candidat al PD-L pentru castigarea unui nou mandat, a declarat ca nu a colaborat cu fosta Securitate.
Ostaficiuc a adus in apararea sa o adeverinta eliberata de CNSAS si semnata de presedintele Consiliului, conf. Ladislau-Antoniu Csendes, in care se mentioneaza faptul ca ”nu i se poate atribui calitatea de lucrator/colaborator al Securitatii”.

Adeverinta a fost solicitata de seful administratiei judetene, in regim de urgenta, intrucat avea semnale ca va fi atacat in presa pe acest subiect, iar un articol pe aceasta tema a si aparut, miercuri, intr-un cotidian central. Potrivit lui Ostaficiuc, la luarea deciziei de catre CNSAS s-a analizat inclusiv articolul de presa in care acesta a fost incriminat.

”Am fost acuzat de o presupusa colaborare cu Securitatea si oricati martori as fi adus, nu as fi fost crezut. CNSAS a analizat inclusiv lista falsa care a fost publicata, si care ‘demonstra’ ca as fi fost colaborator al Securitatii. In aceste doua zile, am trecut prin cele mai negre clipe din viata mea”, a spus Ostaficiuc.

Ostaficiuc declara ca stie cine este in spatele acestei „facaturi mizerabile”, dar isi rezerva dreptul de a face publice numele implicate in denigrarea sa dupa campania electorala. De asemenea, el a anuntat ca ii va chema in judecata pe toti cei care au atentat sau vor atenta la imaginea sa, pentru a raspunde de actele lor.