Presedintele CJ Teleorman acuza ca amenzile de mediu sunt politice

dragnea__liviu.jpgPresedintele Consiliului Judetean Teleorman, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, ca amenzile aplicate de Garda de Mediu sunt anormale, deoarece au un pronuntat caracter politic. “Primariile sunt in incapacitatea de a mai plati salariile si atunci de unde sa aiba bani pentru inchiderea gropilor ecologice?”, a spus Dragnea.

Presedinte al Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania, Liviu Dragnea a precizat ca a existat un proiect de hotarare de Guvern pentru sustinerea financiara a administratiilor publice locale, in vederea indeplinirii unor astfel de obligatii de mediu asumate de Romania fata de Uniunea Europeana, dar, ulterior, noul Executiv l-a abandonat in mod nejustificat.

“Cei care dau amenzi ar trebui sa intrebe ce au facut Ministerul Mediului si Garda de Mediu pentru a ajuta primariile. De cinci ani, Ministerul Mediului bate campii si isi bate joc de banii din taxe. Acum, dupa o abordare necorespunzatoare a situatiei, va trebui sa convinga UE ca s-au gestionat prost problemele”, a sustinut Liviu Dragnea. In opinia sa, nu este posibil sa dai amenzi doar primarilor de la PSD si PNL, “in mod abuziv, functionari din institutii ale statului facand presiuni si amenintari asupra celor care nu fac parte din PD-L”.

Liviu Dragnea este de parere ca, in Teleorman, procesul de adaptare la standardele europene de mediu este mai bun decat in alte judete, deoarece nu peste multa vreme va deveni operational Sistemul de management integrat al deseurilor, care reprezinta materializarea unui proiect de peste 22 milioane de euro, cea mai mare parte fiind din fonduri europene. “In zilele urmatoare, vom trece la ultimele etape din proiect, prin organizarea licitatiilor pentru stabilirea celor doi agenti economici, care vor colecta si transporta deseurile din toate localitatile judetului in depozitul central de la Mavrodin si vor opera cu utilajele si instalatiile din aceasta locatie unica”, a afirmat seful CJ Teleorman. AGERPRES