Preşedintele CJ Suceava monitorizează realizarea proiectelor europene de la Fălticeni, pentru a evita rezilierea acestora

nechifor_catalin2.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a semnalat joi la Fălticeni că în cazul reţelelor de apă-canal s-au înregistrat întârzieri în graficul de desfăşurare a lucrărilor din cauza unor deficienţe în relaţia cu furnizorii. El a spus că a primit asigurări de la constructori că se vor actualiza şi respecta graficele de lucrări, astfel încât investiţia să poată fi finalizată la timp.

Preşedintele CJ Suceava a explicat că este importantă monitorizarea stadiilor de execuţie în cazul acestor proiecte europene, pentru că nefinalizarea în termenul contractat atrage rezilierea contractului, iar o finanţare din partea autorităţilor locale, în acest context economic, pentru încheierea investiţiei ar fi aproape imposibilă.

Nechifor le-a cerut antreprenorilor să comunice cu autorităţile atunci când există dificultăţi ce trebuie rezolvate, dar mai ales să respecte graficele de lucrări. “Cei care lucrează în construcţii se plâng că nu sunt bani, că decontările sunt întârziate, că s-au acumulat arierate. În situaţia de faţă bani sunt, nu avem o problemă de finanţare. Ne interesează ca la Fălticeni să fie realizat un proiect de calitate care să ţină ani buni de acum înainte”, a spus Nechifor, subliniind că aceste investiţii sunt benefice pentru că folosesc materia primă de la furnizori din zonă şi folosesc, în special, forţă de muncă locală.

Şeful CJ Suceava s-a întâlnit, joi, la Fălticeni, cu primarul municipiului, Cătălin Coman, cu reprezentanţii operatorului regional de apă-canal ACET, proiectanţii şi constructorii angrenaţi în proiectele ce vizează realizarea staţiei de epurare şi extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare.

Este vorba despre două proiecte finanţate din fonduri europene pe POS Mediu, respectiv o staţie nouă de epurare, cu o valoare de peste 37,5 milioane lei şi extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare, în valoare de peste 23,6 milioane lei, ambele fiind componente ale proiectului judeţean de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţ.
La discuţii şi vizitele în teren au participat reprezentanţi ai proiectantului EPTISA şi ai antreprenorilor Veolia Water Solutions & Technologies Romania, respectiv 3T Construct. Stadiul de execuţie al lucrărilor este de 7% la staţia de epurare şi aproximativ 20% la apă-canal, în condiţiile în care termenele de finalizare sunt, potrivit primarului, octombrie 2015 şi decembrie 2014.
Săptămâna trecută preşedintele CJ Suceava a vizitat şantierele de lucru la extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi apă uzată din Rădăuţi. AGERPRES