Preşedintele CJ Suceava îndeamnă primarii să depună proiecte pentru extinderea reţelelor de gaz metan

Primele gospodării din comuna Moara au început să fie racordate la gaz metan, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care îndeamnă şi pe ceilalţi primari din judeţ să depună proiecte pentru reţele de distribuţie a gazului natural. Flutur a spus că acest proiect a fost început în urmă cu mai mulţi ani de primarul din Moara.

L-am trimis la Transgaz pentru discuţii şi de atunci au început toate procedurile. Un an a durat construcţia acestei reţele (…) Din câte ştiu, sunt o mie de case care vor avea gaz metan imediat, dar mai sunt circa o mie de case care aşteaptă gazul metan. Până la urmă înseamnă civilizaţie“, a spus Flutur.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, următoarea investiţie de acest fel va fi la Sadova, unde primarul s-a implicat. “Îi îndemn şi pe ceilalţi primari să depună proiecte pentru extinderea reţelei de gaze naturale şi spre Vatra Dornei. În jurul Sucevei sunt multe localităţi care aşteaptă gaz metan, mai ales că distanţa nu este foarte mare şi acum Guvernul ne-a dat posibilitatea. Sunt circa un miliard de euro fonduri pentru primăriile care vor să ducă gaz metan în localităţile lor (…) Noi avem în judeţul Suceava 37 de primării cu studiile de fezabilitate făcute. În următorii ani, după apă-canal, cel mai important este gazul metan“, a spus Flutur, care a mai adăugat că va fi ”o bătălie” pentru finanţarea acestor proiecte de extindere a reţelelor de gaz metan. AGERPRES