Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că a transmis Guvernului o listă cu marile investiţii ce se derulează în judeţ, pentru alocarea de fonduri în vederea finanţării în acest an. Flutur a spus că solicită finanţare pentru modernizarea Vămii Siret, unde traficul este foarte aglomerat, iar timpii de aşteptare sunt mari, şi a făcut apel la Guvern să aibă în vedere aglomerările din vamă, de peste 700.000 de vehicule pe an, în perspectiva construirii drumului expres Bucureşti- Paşcani-Siret. ”A crescut foarte tare traficul şi am rugat să aibă în vedere prioritizarea acestui drum expres”, a spus Flutur.

Totodată, Flutur a solicitat Guvernului să aloce fonduri pentru finalizarea, în acest an, a şoselei de centură a municipiului Suceava, lucrare demarată în 2008, pentru care mai sunt necesare 63 de milioane de lei.

Potrivit lui Flutur, prin proiectul de buget, pentru şoseaua de centură se prevăd doar 36 de milioane de lei în acest an, iar 22 de milioane de lei în 2018.

Preşedintele CJ Suceava a solicitat fonduri în acest an şi pentru centura municipiului Rădăuţi, în condiţiile în care doar în 2018 sunt prevăzute 50 de milioane de lei. Flutur doreşte finanţare şi pentru îndiguiri în mai multe zone de risc din judeţ, ce au fost identificate de specialişti ai Apelor Române.

Totodată, preşedintele CJ Suceava a solicitat Ministerului Finanţelor Publice să preia creditul de 18 milioane de euro angajat de judeţul Suceava şi mai multe localităţi pentru construcţia de magistrale de gaz natural, în condiţiile în care conductele au fost transferate gratuit Transgaz, dar şi Ministerului Economiei şi Transgaz să prevadă, în bugetul pentru 2017, fonduri pentru finalizarea conductei magistrale de gaz natural ce face legătura între Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

Pe lista solicitărilor de finanţare se mai află tronsonul doi al pârtiei de schi din Masivul Rarău şi reabilitarea Gării Iţcani.

Flutur, care este şi liderul judeţean al PNL, a spus că, pentru proiectele majore ale judeţului, l-a rugat pe preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, să aibă în vedere şi să susţină asigurarea finanţărilor necesare pentru judeţ. ”Am avut o discuţie telefonică cu preşedintele PSD Ioan Stan şi l-am rugat să aibă grijă acolo unde se discută despre priorităţile pentru Suceava şi în special pentru proiectele mari de infrastructură”, a mai spus Flutur. AGERPRES