Investitiile in turism si in alte domenii de activitate in judetul Suceava, cum ar fi prelucrarea lemnului, au facut sa creasca traficul aeroportuar cu o rata de 90%, ceea ce presupune necesitatea modernizarii aeroportului.
”Un aeroport, indiferent de marime sau de trafic de pasageri, trebuie sa aiba posibilitati de extindere”, a afirmat directorul firmei germane de arhitectura K+P, Norbert Koch, dupa discutiile pe care le-a avut, la Munchen, cu presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Marza, privind modernizarea Aeroportului ”Stefan cel Mare” Suceava.

O delegatie a CJ Suceava, formata din presedintele CJ, Gavril Marza, directorul in cadrul CJ Catalin Nechifor, directorul Aeroportului ”Stefan cel Mare”, Dan Asmarandei, si directorul firmei IT Assist, Gheorghe David, se afla la Munchen, unde a prezentat potentialul economic si social al judetului, aeroportul si viziunea de dezvoltare a acestuia pe termen mediu si lung.

„Am vizitat unul dintre cele mai sigure si dinamice aeroporturi din lume, Terminalul 2 al aeroportului international Franz Josef Strauss din Munchen, proiectat si executat de firma de arhitectura K+P, in parteneriat cu Flattinger Design. O investitie complexa si gandita in cele mai mici detalii, ce nu a avut nevoie de modificari structurale dupa atentatele de la New York din 11 septembrie 2001”, a precizat Marza.

Marza a spus ca valoarea investitiei pentru modernizarea aeroportului se va ridica la zeci de milioane de euro. Autoritatile locale, potrivit lui Marza, isi vor asuma aceasta investitie, intrucat celelalte mijloace de transport, pe cale rutiera sau ferata, presupun o durata foarte mare a calatoriei si un confort mai redus.
Anul trecut, aproximativ 40.000 de turisti au vizitat judetul Suceava, dar, in lipsa acestei investitii majore, a mai spus Marza, ”turismul international in Bucovina va ramane o poveste frumoasa, fiind aproape imposibila punerea in valoare a potentialului turistic, in principal manastirile din patrimoniul UNESCO”, a mai precizat presedintele CJ.