Preşedintele CJ Sibiu spune că bugetul pe 2020 e cel mai bun de până acum la sumele alocate investiţiilor

Bugetul din acest an al Consiliului Judeţean Sibiu, adoptat pe 6 februarie într-o şedinţă extraordinară, este de 517,54 milioane lei, iar preşedintele instituţiei, Daniela Cîmpean, a afirmat că este “cel mai bun de până acum”.

“Eu cred că este relevant de reţinut despre bugetul de anul acesta că este cel mai bun buget de până acum pentru că partea de investiţii, partea de dezvoltare este cea mai generoasă în acest an”, a declarat preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.  Potrivit acesteia, bugetul din acest an se datorează şi muncii angajaţilor CJ Sibiu care încearcă să obţină fonduri nerambursabile pentru a face investiţii. De asemenea, şi excedentul din 2019 al CJ Sibiu a fost alocat pentru investiţii. “Există excedent bugetar la Consiliul Judeţean şi l-am alocat pe cele mai importante proiecte de investiţii pe care le avem, (…) tot excedentul bugetar a fost alocat pe investiţii, nu am ales să folosim niciun leu pentru funcţionare, am ales ca excedentul bugetar să fie folosit investiţiilor şi dezvoltării”, a explicat Daniela Cîmpean.

Din cele 517,54 milioane de lei, un procent de 63,67 %, adică 329,49 milioane de lei vor fi investiţi în proiecte de dezvoltare din judeţ, iar restul de 188,05 milioane de lei, în proiecte de funcţionare.

Bugetul CJ Sibiu a fost adoptat joi cu voturile consilierilor PNL şi FDGR, mai puţin cele ale PSD. Consilierii PSD au afirmat că este vorba despre un “buget netransparent şi întocmit în pripă”.

Totodată, consilierii judeţeni ai PSD Sibiu o acuză pe preşedintele liberal al CJ că împarte banii pentru drumurile din judeţ, pe criterii politice. “Însă, principalul motiv pentru care astăzi am votat împotriva acestui proiect de buget este acela că, în urma analizei făcute asupra bugetului de investiţii pentru întreţinere şi reparaţii drumuri judeţene în perioada 2016-2020, se vede clar că banii nu au fost alocaţi pe criterii ce vizează traficul de pe respectivele drumuri sau potenţialul de dezvoltare economică a anumitor zone, ci pe criterii politice”, a mai afirmat liderul de grup al consilierilor judeţeni PSD, Cătălin Stanciu. AGERPRES