Preşedintele CJ Satu Mare anunţă că sunt finalizate identificările topografice pentru exproprieri în cazul centurii municipiului

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, a declarat că a fost depusă la Ministerul Transporturilor documentaţia pentru exproprierea terenurilor pentru centura de ocolire a municipiului reşedinţă de judeţ, fiind vorba despre aproximativ un milion de metri pătraţi.

“S-a depus documentaţia de identificare topocadastrală a întregului tronson pentru drumul de ocolire. Este vorba despre aproximativ un milion de metri pătraţi care trebui expropriaţi. Hotărârea de guvern este deja pe circuit. Ieri am discutat cu dl. secretar de stat Boloş Marcel de la Ministerul Transporturilor. După aprobarea hotărârii de guvern privind exproprierile pentru tronson se poate da ordinul de începere. Alte informaţii sau interpretări sunt speculaţii. Contract de execuţie este, este asigurată finanţarea prin actele normative, deci aşteptăm să fie aprobată ultima hotărâre de guvern şi de acolo se poate da ordinul de începere”, a declarat Pataki.

El a afirmat că nu ştie cât poate dura toată această procedură. “Nu mă întrebaţi când se va da ordinul de începere, depinde de ministerele care trebuie să avizeze această hotărâre de guvern, adică Ministerul Justiţiei, Ministerul Finanţelor, Ministerul Transporturilor a zis că a primit documentaţia şi prezintă în prima formă la şedinţa de guvern de miercuri”, a mai spus Pataki.

Contractul de execuţie a fost câştigat de o asociere de firme şi a fost semnat în noiembrie 2015. Traseul centurii de ocolire se desprinde din DN 19A, trece pe lângă Parcul industrial, traversează DN 19 Satu Mare – Oradea, traversează râul Someş şi se intersectează cu DN 19 Satu Mare – Baia Mare. AGERPRES