marc_tiberiu.jpgPresedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, a declarat ca isi doreste ca, in 2009, judetul sa fie un adevarat santier.

„As dori ca, in anul 2009, Salajul sa fie un santier. Am toata disponibilitatea si imi voi concentra toata atentia ca proiectele pe care le avem sa demareze cat mai repede. Este vorba despre proiecte majore de infrastructura, proiecte proprii ale Consiliului Judetean si ale administratiilor locale din judet, din domenii diverse precum infrastructura rutiera, sanatate, sport, cultura, asistenta sociala sau turism”, a afirmat Tiberiu Marc.

In opinia presedintelui CJ, unul dintre cele mai importante proiecte este cel de reabilitare a drumului Ciucea-Varsolt, care face legatura intre judetele Salaj si Cluj, primul proiect finantat prin Planul Operational Regional (POR), cu o valoare totala de 23 de milioane de euro. „Incepand cu 1 februarie, va fi disponibila documentatia pentru achizitia de lucrari in vederea reabilitarii drumului Ciucea-Varsolt. Daca luam in considerare termenul de 40 de zile pentru evaluarea ofertelor, in mod normal, in aprilie ar putea fi semna contractul de executie, supraveghere si audit privind lucrarile amintite”, a precizat Marc.

El a adaugat ca 2009 este anul in care ar trebui sa inceapa lucrarile, in Salaj, la autostrada Transilvania si ca, din punct de vedere al responsabilitatilor Consiliului Judetean, nu exista niciun impediment in acest sens. Nu in ultimul rand, in domeniul turismului, trei proiecte – privind circuitul castrelor din Salaj, in valoare de 8 milioane de euro, restaurarea patrimoniului istoric si cultural al CJ (6 milioane de euro) si circuitul bisericilor de lemn din judet (1,1 milioane de euro) – au fost deja evaluate de catre ADR Nord Vest, fiind foarte aproape de obtinerea unei finantari din fonduri europene.