cosma_mircea_.jpgPresedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a cerut scuze, prin intermediul unei scrisori, tuturor primariilor sarace care ar fi trebui sa primeasca bani in urma unei rectificari bugetare, dar sedinta de CJ nu s-a mai putut tine pentru ca s-au prezentat doar 26 din cei 36 de consilieri.

In aceasta situatie sunt aproximativ 30 de primarii din cele 104 din judet, care nu au bani pentru finalizarea investitilor, iar unele dintre ele nici pentru plata salariilor pe ultimele doua luni ale anului.

Mircea Cosma a acuzat coalitia PD-L-PNDC-PNG de dezinteres fata de prahoveni. „Prin acest gest, consilierii lasa sute de oameni fara salarii. Culmea, 70% dintre primariile care ar fi trebuit sa primeasca cota de echilibrare au conducere PD-L”, a mai precizat el.

Proiectele de hotarare care ar fi trebuit sa intre in atentia consilierilor judeteni vizau primarii sarace care au solicitat fonduri pentru sustinerea investitiilor de infrastructura si chiar bani pentru salariile angajatilor. Printre Hotararile CJ, care ar fi trebuit aprobate, se afla si un proiect european, in valoare de sase milioane de euro, care nu va mai putea fi depus la timp, termenul limita fiind sfarsitul lunii noiembrie. Proiectul se refera la un „Sistem integrat de urbanism” pentru gestionarea relatiei cu cetatenii, care ar fi contribuit la reducerea timpilor de solutionare a cererilor.

PD-L Prahova a raspuns la acuzatiile aduse de presedintele CJ printr-un comunicat in care se spune ca, „incepand din 27 noiembrie, la nivelul Consiliului Judetean Prahova a fost constituita o noua majoritate formata din reprezentantii Partidului Democrat Liberal (PD-L), Partidului Noua Generatie (PNG-CD) si ai Partidului National Democrat Crestian (PNDC). Noua majoritate a fost constituita plecand de la alocarile arbitrare de fonduri publice facute de presedintele Consiliului Judetean, Mircea Cosma”.