Preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu, anunţă că în 2016 nu va mai candida pentru această funcţie

stanescu_paul.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Olt, social-democratul Paul Stănescu, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că nu mai doreşte un alt mandat la şefia instituţiei pe care o conduce din 2008 şi nu va mai candida în viitor pentru această funcţie, el anunţându-şi şi demisia de la conducerea organizaţiei judeţene a PSD.

“Am spus public, categoric, că nu voi mai candida la Consiliul Judeţean, indiferent de modul cum se va alege preşedintele, nici nu bănuiam atunci să fie alegeri cu votul majorităţii consilierilor în funcţie pentru că eu consider un lucru (…), eu cred că este suficient într-o asemenea funcţie de demnitate publică – are o influenţă mare indiferent ce ar spune lumea, din multe puncte de vedere – consider că sunt suficiente două mandate, nu mai mult de două mandate. În primul mandat înveţi lucruri, mai faci câteva ceva şi cred că în al doilea mandat dai tot ce e mai bun şi atunci al treilea mandat… trebuie să pleci, să laşi pe altcineva”, a declarat Stănescu.

Acesta a mai anunţat joi că a demisionat din funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Olt precum şi din funcţia de vicepreşedinte PSD la nivel naţional şi că în prezent nu poate spune dacă în viitor va mai candida pentru şefia PSD Olt, dar va rămâne totdeauna membru al formaţiunii. Stănescu a afirmat că demisia din funcţiile de conducere din partid reprezintă un semn de solidaritate cu Liviu Dragnea, care a demisionat din funcţia de preşedinte executiv al PSD după ce a primit o pedeapsă cu suspendare în dosarul Referendumul.

Preşedintele CJ Olt a menţionat că nu a luat o decizie nici în privinţa unei eventuale candidaturi pentru un mandat de senator sau deputat. Stănescu este preşedinte al Consiliului Judeţean Olt din anul 2008 şi a fost ales preşedinte al organizaţiei PSD în anul 2010. AGERPRES