Preşedintele CJ Olt, după o întâlnire cu 30 de senatori PSD: “Sper ca în 2016 să se circule pe autostrada Craiova-Slatina-Piteşti”

Preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu, a declarat miercuri, la o întâlnire cu 30 de senatori PSD aflaţi în vizită în judeţ, că speră ca până în 2016 să se circule pe autostrada Craiova-Slatina Piteşti.

“E posibil ca în următorii ani şi prin judeţul Olt să treacă două autostrăzi. E posibil, eu chiar cred în lucrul acesta. Sper ca până în 2016 să se circule pe autostrada Craiova-Slatina-Piteşti”, le-a spus Stănescu senatorilor social-democraţi, veniţi în vizită la iniţiativa lui Darius Vâlcov, senator PSD de Slatina.

Senatorii PSD aflaţi în vizită în judeţ şi-au arătat disponibilitatea de a susţine iniţiativele legislative ale parlamentarilor de Olt şi au adresat autorităţilor locale îndemnul de accesa fonduri europene nerambursabile pentru derularea unor investiţii. Senatorul Ioan Chelaru a afirmat că întâlnirile grupului senatorial PSD cu autorităţile locale din diferite judeţe au ca urmare promovarea unor iniţiative legislative sau punerea în discuţie a unor probleme care privesc atât probleme locale, specifice unor zone, dar şi probleme de interes la nivel naţional.

Chelaru a menţionat şi faptul că în perioada următoare va fi discutat proiectul de buget pentru anul 2014, un buget construit astfel încât anul viitor să fie unul de creştere economică. “Urmează să discutăm în Parlament bugetul de stat şi bugetul asigurărilor. Ştiţi foarte bine că este un buget construit cu dificultăţi majore. Ştiţi foarte bine că Guvernul nostru, pe care îl susţinem cu toată forţa, a prezentat un proiect de buget care să acopere în cea mai mare măsură toate zonele cu dificultăţi şi aici mă refer şi la sănătate şi la învăţământ şi la administraţie, în aşa măsură încât anul 2014 să fie un an de creştere economică”, a afirmat Chelaru.

Senatorul Darius Vâlcov a subliniat că toate vizitele grupului senatorial PSD în judeţe au fost urmate de iniţiative legislative. “Acesta este scopul, până la urmă, al vizitelor noastre, să luăm şi probleme dar, dacă se poate şi soluţiile, astfel încât prin puterea pe care o are grupul PSD la Senat să putem ca aceste iniţiative să le transformăm în legi. Spre exemplu, la iniţiativa domnului Sârbu (Ilie n.r.) a fost votată Legea parcurilor industriale, iar la Slatina se şi aplică această lege”, a spus Vâlcov.

Senatorii PSD au în program miercuri vizite la complexul arheologic de la Sucidava, imobilul în care va funcţiona din 2014 Bursa de cereale de la Corabia, solarii de legume din Izbiceni, întâlniri cu primari PSD din judeţ şi organizaţia judeţeană social-democrată. AGERPRES