Presedintele CJ Olt considera inutila descentralizarea cu buget de austeritate

stanescu_paul.jpgPresedintele Consiliului Judetean Olt, Paul Stanescu, a afimat ca descentralizarea si trecerea unor institutii din subordinea ministerelor in cea a consiliilor judetene ar putea complica si mai mult situatia respectivelor institutii daca bugetul va ramane unul de austeritate.

Stanescu a precizat ca descentralizarea ar intari forta presedintilor consiliilor judetene, dar in acelasi timp consiliile vor avea nevoie de fonduri mult mai mari decat in prezent pentru a face ca masura descentralizarii sa aiba urmari pozitive.

“Prin descentralizare, forta presedintilor de consilii judetene va fi alta, mult mai mare, dar bucuria ar putea fi de scurta durata daca nu ai si solutii financiare. Fara fonduri, situatia institutiilor carora li se va schimba subordonarea ar putea fi nefericita”, a sustinut Stanescu.

El si-a exprimat dorinta ca la discutiile la nivel central pe aceasta problema sa fie chemati sa participe consultanti si presedinti de consilii judetene. “Degeaba ai in subordine o institutie si vrei ca aceasta sa functioneze bine, ai proiecte pentru imbunatatirea activitatii ei, daca ai un buget de austeritate”, a explicat Stanescu.

Seful CJ Olt a mentionat ca anul acesta forul pe care il conduce a avut un buget mult mai mic decat in anii precedenti, mai exact cu 33% mai mic decat in 2008, iar o parte din primarii au terminat banii pentru trimestrul al doilea.