arsene-ionel.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, doreşte înfiinţarea mai multor consilii consultative pe diverse domenii, care ar urma să aibă un cuvânt important de spus în procesul de luare a deciziilor de către legislativul judeţean. Potrivit lui Arsene, primul consiliu care ar urma să fie înfiinţat este cel cultural, având în vedere specificul judeţului Neamţ şi potenţialul turistic în acest sector.

„De la preluarea mandatului, activitatea Consiliului Judeţean Neamţ este îndreptată către acele proiecte care pun în valoare potenţialul judeţului nostru, cultural, spiritual şi economic, dar şi valoarea locuitorilor săi. Ca nemţean, sunt mândru că am crescut şi m-am format aici. De aceea, sunt determinat să arătăm tuturor ce are Neamţul de oferit şi de ce casa noastră este un loc atât de special şi de frumos”, a declarat preşedintele CJ Neamţ.

Ionel Arsene a adăugat că iniţiativa organizării unui Consiliu Consultativ al oamenilor de cultură reprezintă o oportunitate pe care niciun nemţean care activează în acest domeniu nu ar trebui să o rateze. „Expertiza, experienţa, alături de loialitatea şi dedicarea faţă de cultura şi istoria judeţului Neamţ, sunt necesare pentru a putea oferi comunităţii nemţene o strategie clară asupra modului în care putem reuşi să transformăm Neamţul într-un brand de ţară. Cred cu tărie că o idee poate schimba un destin. Purtăm pe umeri o încărcătură istorică şi culturală unică pe care suntem datori să o promovăm, să o valorificăm şi să o preţuim cu demnitate şi responsabilitate, cu respect şi implicare. Îmi doresc ca oamenii de cultură, istoricii, arheologii, reprezentanţi ai bisericii şi agenţiilor de turism, meşterii cuvintelor şi ai vibraţiilor sufleteşti, să răspundă în număr cât mai mare acestei provocări”, a mai spus Ionel Arsene.

Până pe data de 1 octombrie 2016, cei interesaţi să facă parte din acest consiliu consultativ cultural pot depune la registratura instituţiei sau pot trimite la adresa de e-mail comunicare@cjneamt.ro scrisorile de intenţie, însoţite de CV. AGERPRES