Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, a atras atenţia, marţi, personalului instituţiei implicat în proiectele europene că respectarea termenelor de implementare este categorică.

„Vreau să atrag atenţia asupra unui aspect, legat de proiectele deja implementate, care sunt în perioada de sustenabilitate. Mai sunt activităţi care trebuie făcute în această perioadă, de tipul celor de conştientizare, şi nu trebuie neglijate. Ne-am obligat să le realizăm şi, dacă nu le facem, putem fi sancţionaţi. De asemenea, mai vreau să atrag atenţia asupra calităţii lucrărilor efectuate de contractanţii noştri. Aici, colegii din comisiile de recepţie au o mare responsabilitate. Ei trebuie să fie foarte atenţi, să nu accepte lucrări de proastă calitate”, a afirmat Zamfir Ciceu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş a enumerat proiectele care au termen de finalizare în acest an: reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Dr. Constantin Opriş’ Baia Mare, reabilitarea drumului Baia Sprie – Bârsana, circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord şi sistemul de management integrat al deşeurilor în judeţ.

El a subliniat că una din problemele care apare în majoritatea proiectelor şi care produce sincope şi amânări ale termenelor de execuţie este legată de deficienţele de proiectare. În foarte multe situaţii, proiectele nu se suprapun peste situaţia existentă în teren, generând un lanţ întreg de probleme ulterioare, preşedintele CJ referindu-se ca exemplu la proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă, el solicitând prezentarea unei situaţii de lucrări, asumate de toţi actorii implicaţi în proiect, pentru a se vedea care mai sunt lucrările rămase de executat.

Referitor la proiectul de reabilitare a drumului judeţean Baia Sprie – Bârsana, Zamfir Ciceu a precizat că firma executantă a dat asigurări că, până la 1 aprilie 2015, va avea amplasate staţiile de betoane şi de asfalt în toate locaţiile stabilite pentru a putea realiza lucrările.
De asemenea, managerii proiectelor cu circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord şi sistem de management integrat al deşeurilor au dat asigurări că se vor încadra în termenele de execuţie a lucrărilor. AGERPRES