Preşedintele CJ Maramureş lansează proiectul unui nou pod rutier peste râul Tisa între România şi Ucraina

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Gabriel Valer Zetea, a susţinut necesitatea continuării construcţiei noului pod rutier peste râul Tisa, care face legătura cu Ucraina.

Potrivit unui comunicat al CJ Maramureş, subiectul a fost abordat de Zetea în cadrul unei întâlniri cu însărcinatul cu Afaceri al Ucrainei în România, Pavel Rohovei, la care a fost prezent şi prefectul Ioan-Silviu Ungur.

Discuţiile s-au axat pe dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi a celor economice, considerate ca fiind motorul principal al bunăstării comunităţilor situate pe cele două părţi ale Tisei. În context, cei doi reprezentanţi ai administraţiei locale au subliniat necesitatea proiectului noului pod rutier de beton peste râul Tisa, care stagnează în prezent la CNAIR şi este blocat în birocraţie.

“Am militat pentru acest proiect ani de zile şi am rugămintea ca, de fiecare dată când apare ocazia, să să reamintească autorităţilor din Ucraina, dar şi celor de la Bucureşti, că este necesar ca proiectul podului peste Tisa să fie deblocat şi promovat. Cerem insistent continuarea demersurilor pentru realizarea acestuia, deoarece reprezintă o şansă certă pentru dezvoltare economică atât pentru comunităţile din Maramureşul Voievodal, cât şi pentru comunităţile din zona transfrontalieră ucraineană”, a spus Gabriel Zetea, potrivit comunicatului.

Totodată, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Ucrainei în România, Pavel Rohovei, i-a mulţumit preşedintelui CJ Maramureş pentru implicarea în problemele comunităţii ucrainene, în special în ceea ce priveşte Liceul “Taras Sevcenko” din Sighetu Marmaţiei.

În plus, se preconizează ca, în viitorul foarte apropiat, să fie deschis un nou punct de frontieră la Isaccea – Orolvka, fapt ce va constitui un semnal de cooperare solid între cele două ţări şi care, cel mai probabil, va fi urmat de noi astfel de acţiuni de cooperare transfrontalieră. AGERPRES