Ministrul Cooperării Economice şi Dezvoltării din Germania, Svenja Schulze, s-a întâlnit, în municipiul Baia Mare, cu reprezentanţii administraţiei locale, cu care a discutat despre sprijinul oferit pentru gestionarea fluxului de refugiaţi ucraineni, dar şi despre posibilitatea unor noi investiţii germane în judeţ, a informat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ionel Bogdan.

Oficialul german a întreprins o vizită în judeţul Maramureş, având în program şi o deplasare în zona Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) de la Sighetu Marmaţiei.

„Am fost onorat să primesc la Consiliul Judeţean Maramureş vizita doamnei Svenja Schulze, Ministrul Cooperării Economice şi Dezvoltării din Germania (…) Discuţia a debutat cu tema sprijinului oferit de statul german pentru refugiaţii ucraineni. Totodată, s-a discutat despre fluxul refugiaţilor ucraineni care trec graniţa prin Punctul de Trecere al Frontierei Sighetu Marmaţiei, organizat de autorităţile publice şi ONG-urile partenere. Un alt subiect important dezbătut astăzi a fost consolidarea unui parteneriat strategic de colaborare între Maramureş, România şi Germania. Acest parteneriat va fi benefic pentru implementarea proiectelor de investiţii, care vor aduce dezvoltare şi bunăstare pe plan economic şi social în Maramureş”, a precizat Ionel Bogdan, într-o postare pe Facebook.

Acesta a mai subliniat că, începând cu anul 2021, a mai purtat discuţii cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană despre atragerea de noi investiţii în judeţ.

„Încă din 2021, am avut întâlniri cu reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK), în care am discutat despre atragerea de noi investitori germani, participarea la târguri şi expoziţii, evenimente regionale în Germania, precum şi colaborarea în ceea ce priveşte formarea profesională a forţei de muncă la standarde germane. Aşa cum am spus atunci şi am reiterat şi în cadrul discuţiilor de astăzi, înfiinţarea parcurilor industriale, dezvoltarea infrastructurii rutiere şi a altor proiecte importante pentru Maramureş reprezintă obiective majore, pe care le vom implementa în următoarea perioadă şi care vor crea o deschidere şi mai mare pentru investitori”, a mai menţionat preşedintele CJ Maramureş. AGERPRES